Bond-innspilling i Norge

James Bond har det fleste av oss et forhold til, og neste år er det klart for en ny film med tittelen «Bond 25» I vinter så startet spekulasjonene om deler av filmen, skulle spilles inn i marka utenfor hovedstaden vår. Filmproduksjonen har allerede startet, og «Bond 25» skal ha premiere allerede 14.februar neste år. Jeg tenkte vi skulle se litt nærmere på hva, disse spekulasjonene egentlig bygger på. Det at deler av filmen skal spilles inn i Norge, er det ikke noe tvil om. Det er alltid en del hemmelighold rundt innspillinger, og kanskje spesielt med filmer som James Bond.

Nittedal

Nittedal er en nabokommune til Oslo, og det er her at det bygges et anlegg som mest trolig skal benyttes under innspillingen av den nye James Bond filmen. Bygget ligger innenfor marka grensen, og ligger med andre ord ganske usjenert til.

Norsk filminstitutt skal visstnok ha betalt 47 millioner kroner, for at deler av filmen skulle spilles inn i Norge.

Innspillingen allerede startet

Produksjonen av den nye filmen, er allerede i full gang. Men dette skjer i Pinewood Studios, og det er ikke kjent når de norske innspillingene skal starte. I alle fall har ingen gått ut med noen informasjon om dette, men mest trolig i løpet av sommeren.

Full forvirring


Full forvirring

Det er ikke lett å komme med riktige og nøyaktige opplysninger, og kommunen i Nittedal er også tilbakeholdne med hva de vil si i saken. Men etter påtrykk fra media, har de lettet litt på sløret og sagt noe om hva saken dreier seg om. Det var lokalavisen Varingen, som har jobbet opp mot Nittedal kommune for å få ut opplysninger i saken.

Det at en slik sak naturlig nok har stor interesse, er det ikke noen tvil om.

Kommunen gav tillatelse til filmproduksjon

Som kommunen selv ser positivt på søknaden, som de altså innrømmer å ha innvilget. De kunne ikke finne noen punkter i marka loven, som kan forby det som det er søkt på. De ser også alle positive konsekvenser ved en slik innspilling, både økonomisk og på andre områder.

Området det er snakk om, ligger ved Elvann og Langvann og grenser helt opp til Oslomarka. Grunneier er Løvenskiold, som eier store skogsområder rundt Oslo.

Det som det spesifikt er gitt midlertidig tillatelse til er; Teltplass og parkering for lastebiler, midlertidig vei, bygging av to bygg. Hvem som står bak søknaden, er hemmeligholdt.

Det er et krav at tiltakene er midlertidig og altså skal fjernes, videre er det også et krav at det ikke skal etterlates synlige spor i terrenget i etterkant.

Norsk filminstitutt

Det er nå et faktum at det har startet filminnspillinger i det aktuelle området, men Norsk filminstitutt tviler sterkt på at det er James Bond filmen de jobber med. Selv om Norsk filminstitutt har gitt et betydelig beløp til produksjonen, kan det virke som heller ikke de sitter på alle opplysninger om fremdriften.

Da er det vel ikke annet å gjøre, enn å smøre seg med tålmodighet og vente. Det at det kommer en ny James Bond film, er det i alle fall ikke noen tvil om.