Bruk dine egne bilder på nett

Enten du skal lage filmer, videosnutter, animerte gifer eller bare ha et bilde som illustrasjon på nettsiden din, så trenger du digitale bilder. Heldigvis finnes det mange nettsteder som tilbyr gratis bilder for bruk på nettsider. Vil du ha mer profesjonelle bilder, kan du kjøpe forskjellige pakker av profesjonelle nettsider. Her får du en lisens til å laste ned x-antall bilder i løpet av en tidsperiode. Så kan du bruke dem akkurat slik du ønsker. Prisen er ikke veldig avskrekkende, men alt koster. Men hva med å ta egne bilder? Bruke eget kamera?

Motiv

Noe av det som skiller en hobby fotograf fra en mer profesjonell fotograf er hvordan de klarer å fange opp og sette fokus på et motiv. Ved å bruke naturlige skygger og naturlige elementer, kan en fotograf få frem spennende detaljer i det mest hverdagslige. Dette er ikke nødvendigvis målet med dine bilder. Du skal bare ha fokus på å få noen bilder som kan brukes til ditt formål. Kanskje skal du skrive en blogg om naturen, og da handler det om å få inn bilder av naturen.

Samtidig kan du la deg inspirere av de profesjonelle:

  • Velg å fokusere på en del av objektet. Skal du ta bilde av en vakker bygning, rett fokuset mot et vindu eller en dør som er interessant. Ikke inkluder for mange detaljer.
  •  Gjør deg kjent med utstyret. De fleste kameraer har forskjellige innstillinger som kan påvirke bildekvaliteten.
  • Finn spennende vinkler. Ikke bare ta bilder rett ovenfra hvis du skal ta bilder av blomster, ta bilder fra siden eller kanskje fra undersiden.
  • Bruk bærbare lyskilder, vann og andre elementer. Du kan bruke lommelykt for å lyse opp blader fra undersiden. Kast litt vann opp i luften og over objektet, så får du et levende bilde.

Dette er bare noen ideer, ikke vær redd for å bruke fantasien.


Motiv

Egen produserte bilder

Å gjøre bildene klar for internett er noe mange frykter. De tenker det skal være vanskelig og de må bruke kompliserte programmer. Heldigvis har teknologien kommet langt. Nå får du programmer som enkelt og raskt gjør bildene klare til bruk på nettet. Bildene kan redigeres og kjøres gjennom forskjellige filtre for å skape flere kunstneriske effekter. Ettersom bildene er digitale kan du hele tiden gå tilbake og justere bildet. Når bildet er ferdig og du vil legge det ut, kan du være trygg på at ingen vil lure på opphavsrettigheter. Du eier bildet og bildet er helt unikt.

Ta mange bilder

Det er to store fordeler med digitale kamera og kamera på telefonen. Det ene er at du kan ta høy-oppløselige bilder som kan redigeres. Det andre er at du kan ta mange bilder. Ta 100 – 500 bilder av den samme trestammen, så kan du se på dem når du kommer hjem. Hjemme på pc eller mac kan du se nærmere på bildene og velge ut det eller de som passer aller best. Denne jobben er faktisk den mest tidkrevende, men dette er slik alle fotografer jobber. Ta mange bilder, være i øyeblikket og håpe at du har fått tatt blindskuddet.