Er video på sosiale medier god markedsføring?

Det er ikke billig å skulle drive en bedrift i dag. Markedet er trangt og spesielt er det mye konkurranse fra lavkostnadsland. Derfor er markedsføring av produktene enda viktigere enn noensinne før. Kundene kan ikke vite hva som er tilgjengelig uten å få produktene presentert.

Det er mange forskjellige kanaler som kan brukes til markedsføring. En viktig kanal, som mange nordmenn er litt for dårlig til å benytte seg av, er video og animasjon. Mange tenker kanskje: det er så mange videoer der ute at ingen bryr seg om min. Dette stemmer ikke. Det er flere fordeler med video som gjør at du bør vurdere dette som et ledd i din markedsføring.

Formidler mye på kort tid

En video fanger blikket og samtidig gir den mye informasjon på en svært lettfattelig måte. Du kan enkelt vise frem:

  • Hvordan produktet virker.
  • Hvordan produktet ser ut fra alle kanter.
  • Hva produktet er laget av.
  • Hvem som lager produktet, gjør det personlig og ikke minst: fokuser på nærmiljø og norsk produsert.
  • Historien bak produktet.

Dette er viktig informasjon som kan hjelpe å selge produktet, men det tar ofte lang tid hvis du skal lese all informasjonen. Samtidig bør du alltid ha med noen stikkord i filmen, slik at kunden får med den viktigste informasjonen.

Personlig og nært

Å se personen som strikker genseren eller bygger terrassen eller hva annet du selger, det føles personlig og positivt. Det er første steget i å skape en relasjon, noe som er viktig for å kunne selge varene dine. Kunden må forbinde deg med noe positivt, så stå frem og si: dette er jeg og jeg lager/gjør. Du får også muligheten til å holde en direkte salgs-tale og kanskje peke ut spesielle ting ved det du selger som ikke er like synlig ved første øyekast. Kanskje er produktet vevd med en spesiell teknikk? Eller du bruker kun spesielle skruer når du setter sammen møblene fordi dette holder bedre over tid.


Personlig og nært

Spesielt viktig med en moderne presentasjon av tjenester

Tilbyr du en tjeneste slik som å lage møbler, sy gardiner, eller selge hus, er det viktig å fremstå som moderne. Du må vise kundene dine at du vet hva du holder på med og at kunnskapen din er oppdatert. Å lage en liten videosnutt viser at du kan bruke moderne teknologi og da er et sannsynlig at du også er oppdatert på ditt fagfelt. Dette kan være den lille forskjellen som gjør at akkurat du får oppdraget.

Alle elsker smart tips – den beste video reklamen

De som virkelige lykkes med video er de som klarer å formidle gode tips til kunden. Vi er alle veldig glad i å kunne finne nye måter å gjøre ting på, smartere måter som lar oss spare tid og energi. Har du noen slike tips, kom med dem på video. Da får du folk til å dele videoen din, og dette gir masse gratis reklame. Et lite tips er å ikke være for «selgende» i videoen. Ha fokus på gode råd, så informerer du om ditt firma på slutten.