Gode video animasjonsprogram

God kvalitet krever bra utstyr, og når det gjelder video og animasjon så er det flere program på markedet. Du finner både gratis-program og betalte programmer, alt etter hva du skal bruke det til. Video animasjonsprogram kan brukes i skole, i en bedrift eller for eksempel for kunstnere. Det finnes både enkle animasjonsprogram og mer avanserte for de viderekomne.

Adobe har utviklet et animasjonsprogram for video, der det er mulig å animere figurer med Character Animator CC, og Animate CC gir deg mulighet til å opprettholde vektoranimasjoner når det gjelder tegnefilm, spill og internett. After Effects CC gjør det mulig å lage sammensetninger, bevegelig grafikk og visuelle effekter. Det er mulig å kombinere disse programmene med andre programmer fra Adobe.

Vyond, er et video animasjonsprogram for bedrifter. Med dette programmet kan du lage profesjonelle animasjonsvideoer som passer innen for eksempel markedsføring, øvelse eller e-læring. Du kan lage karakterer som skal passe inn i en kontekst; for eksempel i en spesiell jobb eller arbeidsplass, eller i en hverdagslig situasjon.

Et animasjonsprogram for nybegynnere er Cartoon Animator 4; som muliggjør profesjonell 2D- kreativitet og animasjons design. Det er mulig å forandre bilder til animerte karakterer, styre karakterer med ansiktsuttrykk, lage leppe-synkroniserings animasjon ut fra lyd, oppnå 3D- parallaksscener, lage 2D-visuelle effekter, og det er mulig å bruke Photoshop for å lage innhold.

DigiCel FlipBook gjør det mulig å lage 2D-animasjoner, og er en av de enkleste programmene på markedet. Det er mulig å lage tradisjonell bilde-for-bilde animasjon. Det er mulig å tegne direkte i programmet eller skanne tegninger. Du kan også lage stop-motion animasjoner.

Flere eksempel på video animasjonsprogrammer

Toon Boom Harmony brukes av både nybegynnere og profesjonelle. Produktet lar deg lage all type animasjon; fra tradisjonell tegne animasjon, flash-style klippet animasjon, partikkeleffekter, og en kombinasjon av 2D og 3D animasjon, med mer. Programmet er tilgjengelig for Windows og macOS, og kan kombineres med andre programmer som; multilayer PSD og PSB filer, illustrator, PDF, bitmaps og lyd.

Flere eksempel på video animasjonsprogrammer

Cinema 4D, er et animasjonsprogram som fungerer for 3D modellering, animasjon, og bevegelsesgrafikk. Programmet fungerer i forbindelse med prosessuell og polygonal/subd modellering, animering, belysning, teksturering, gjengivelse og standard funksjoner. I tillegg er programmet enkelt å håndtere, men samtidig kraftfullt – fungerer både for nybegynnere og profesjonelle.

Aladdin 4D, er et dataprogram for video animasjon. Det er mulig å utføre modellering, gjengi 3D grafikk og animasjon. Eksempel på funksjoner, er: mange lagdelinger av overflater, spline modelleringsverktøy, import av postscript-filer; noe som gjør det enklere å lage logoer, flere arbeidslag som inneholder en del av scenen; noe som gjør det enklere å lage animasjon.

Dette er noen av de beste video animasjonsprogrammer på markedet, både når det gjelder pris, kvalitet og funksjoner. Det er viktig å finne et program som passer ditt formål, da vil du lettere kunne nyttiggjøre deg av produktet. Det kan være små forskjeller mellom produktene, og du bør være obs på hvilken type animasjon du ønsker og hvor avansert det skal være; for eksempel så kan det være lurt med et enklere program for bruk i skole.