VERDENS 10 DYRESTE FILMER

Etter at tallene er justert for inflasjon så er det faktisk en over 50 år gammel film som har vært den dyreste filmen å lage. Filmen om Cleopatra som kom i 1963 topper denne listen foran mange andre og dyre filmer. Denne beregningen ble gjort i 2012. En god stund etter at Avatar hadde herjet på lerretene rundt om i verden. Og James Cameron hadde fylt opp bank kontoene igjen hos 20th Century Fox.

Og nettopp Avatar har 10 plassen over de dyreste filmene å lage frem til 2012.

10. Avatar (2009)

Avatar hadde et budsjett på 237 millioner dollar, men etter å ha justert summen for inflasjon så endte summen på 243 millioner dollar.

Før ’Avatar’ var det ’Titanic’ som hadde tittelen som mest innbringende film noensinne. Begge filmene regissert av James Cameron. Men det var ingen hos 20th Century Fox som nektet han penger til å spille inn Avatar, selv om han sa den handler om blå mennesker, som kan fly. Og hele filmen skal være i 3D og kommer til å bli en grisedyr film.

Var den verdt pengene?  Det kan man godt si. Filmen ble nominert til og tok hjem alle tre. Den overtok også toppen på listen over den mest innbringende filmen i historien. Når denne listen ble utarbeidet hadde filmen spilt inn 2.782.259.986 dollar – så neste gang når James Cameron har fått en ny ide så får han sannsynligvis bare en blanko sjekk som han selv kan fylle ut når filmen er klar!

Avatar
Avatar

9. Pirates of the Caribbean: Død manns kiste (2006)

Denne filmen hadde et budsjett på 225 millioner dollar og etter inflasjonsjustering havnet kostnaden på 245 millioner dollar.

’Pirates of the Caribbean: Død manns kiste’ og ’Pirates of the Caribbean: Ved verdens ende’ ble spilt inn samtidig eller rett etter hverandre. Så instruktøren Gore Verbinski hadde faktisk et samlet budsjett på 450 millioner dollar å holde styr på. Og det er jo litt penger det da…. Men var denne innspillingen en god investering for selskapet?  Ja så absolutt – filmen har spilt inn godt over en milliard dollar på verdensbasis.

Pirates of the Caribbean: Dead man's chest
Pirates of the Caribbean: Dead man’s chest

8. Waterworld (1995)

Waterworld
Waterworld

Filmen ble aldri det Kevin Costner drømte om. Budsjettet på 175 millioner dollar sprakk med nesten 50 %.  Eller egentlig mer enn dette også, for det var 100 millioner dollar som var det originale budsjettet. Med inflasjons justeringer så kom filmen på 252 millioner dollar. Og det ar alt som skjedde under opptakene som gjorde dette. Forsinkelser i massevis og en gigantisk kulisse til filmens siste scene som ble ødelagt av en orkan.

Filmen ble slaktet av nesten alle anmeldere og publikum slet ikke med å finne seter i kinosalene for å se filmen. Så noen kassasuksess ble den ikke, men med dvd salg og alt så ble det ikke noen finansiell katastrofe og utlagte penger kom tilbake i kassa igjen.

Artikkelen fortsetter i neste artikkel. Følg med å se hvem som innehar de forskjellige plassene oppover denne listen over dyre filmer.

2 Comments

  1. Finansiere film – eTravel

  2. <a href="http://vslevitrav.com/" / rel="nofollow ugc">levitra samples

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.